Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto banoffee bez pieczenia, z bananami, toffi, bitą śmietaną, mascarpone i posypane tartą czekoladą. Ciasto jest szybkie, łatwe w przygotowaniu, a przede wszystkim przepyszne.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1389
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4310
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1389
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4310
Składniki
Herbatniki rozdrabniamy na piasek, dodajemy roztopione masło, kakao, roztopioną czekoladę i mieszamy. Masą wypełniamy dno foremki i wstawiamy do lodówki na około pół godziny.
Puszkę z masą kajmakową wstawiamy do gorącej wody aby lekko zmieniła konsystencję na luźniejszą. Masą kajmakową smarujemy dno herbatnikowe. Na masie układamy banany pokrojone w plastry (wcześniej skropione sokiem z cytryny)
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy mascarpone. Pod koniec dodajemy ostudzoną żelatynę. Ubijamy do uzyskania jednolitej masy. Krem przekładamy na banany i górę posypujemy tartą czekoladą deserową. Ciasto wstawiamy do lodówki i chłodzimy minimum 4 h.