Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25662
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2643
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1300
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25662
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2643
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1300
Składniki
KREM: Śmietanę wlać do garnuszka, pokroić do niej czekoladę i gotować całość na wolnym ogniu przez około 5 minut - do całkowitego rozpuszczenia czekolady, ciągle mieszając. Gotową masę wystudzić i wstawić na 10 godzin do lodówki.(lub cała noc). Po 10 godz wyjąć czekoladę z lodówki i dobrze zmiksować.
BISZKOPT: Oddzielić białka od żółtek. Żółtka wymieszać( w dość wysokim naczyniu bo urosną) z proszkiem do pieczenia i octem. Odstawić i ubić na sztywno białka z cukrem. Gdy białka będą ubite, dodawać stopniowo żółtka ciągle delikatnie miksując. Na koniec dać mąkę i cacao - zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Piec około 30minut w temperaturze około 180 st. P
Wystudzony biszkopt przekroić na pół, nasączyć wiśniówką. Na jedną część wyłożyć cały dżem wiśniowy i czekoladowy krem - przykryć drugą częścią. Wierzch udekorować czekoladą.