Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto drożdżowe zawsze uważałam za bardzo trudne aż znalazłam przepis idealny, ciasto jest dość luźne wiec nie nadaje się na bułki i strucle ale z kruszonką, owocami jest pyszne
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 34
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2721
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 134
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 112
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 34
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2721
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 134
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 112
Składniki
1. składniki muszą miec temperaturę pokojową, na spód miski pokruszyć drożdże, nastepnie wsypać cukier i cukier waniliowy, na to rozmacone jajka, potem olej, mleko i na wierzch mąka, składników nie mieszać, przykryć ściereczką, odstawić na kilka godzić, (ja zostawiam na noc), 2. po tym czasie wyrobić ciasto mikserem lub drewnianą łyżką na gładką masę (jeśli ciasto jest za rzadkie trzeba dosypać mąki), dodać rodzynki, wymieszać, wyłożyć do formy, odstawić do wyrośnięcia, 3. z maki, cukru i masła zrobić kruszonkę, posypać ciasto, piec ok 40 min w 180 st, smacznego