Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo proste do zrobienia ciasto drozdżowe ,które zawsze pysznie wychodzi niezaleznie od kulinarnych umiejetności :-)))
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4002
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 966
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4374
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 209
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 376
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4002
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 966
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4374
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 209
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 376
Składniki
Całe jaka i cukry utrzeć mikserem
Do utartej masy pokruszyć drożdze i zalać ciepłym mlekiem z rozpuszczonym masłem
Odstawić na 6-8 godz np na noc
Dodać mąke z solą i intensywnie wyrabiać ok 20min
Przełożyc na wysmarowaną głęboką blachę ok 25/40 , przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośniecia.
Poukładać wypestkowane sliwki /inne owoce lub ser/, lekko posłodzić i ozdobić kruszonką /1/2masła,1szkl.maki,1/3szkl.pudru,1łyz.proszku do piecz./
Piec ok.30min w temp. 160-180 st