Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesteś na diecie, ale nie potrafisz żyć bez słodyczy? A może chorujesz na cukrzycę i poszukujesz przepisów na smaczne ciasta o niskim indeksie glikemicznym? Bez względu na powody warto wypróbować przepis na ten niezwykły smakołyk.
blender, keksówka 10 x 20 cm
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5629
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29980
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 269
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19733
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1173
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5629
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29980
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 269
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19733
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1173
Składniki
Do miski przekładamy puree z dyni, dwa pokrojone na mniejsze kawałki banany oraz wlewamy mleko. Składniki miksujemy przy użyciu blendera na gładką masę.
Do osobnego naczynia wsypujemy mąkę, dodajemy sodę, proszek do pieczenie i cynamon.
Suche składniki stopniowo przesypujemy do mokrych składników. Wszystko razem mieszamy do połączenia.
Prostokątną formę o wymiarach 10 x 20 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Ciasto przelewamy do blaszki.
Ciasto dyniowe wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, pieczemy przez około 45 min (do suchego patyczka).