Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto greckie"
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 18
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61624
Polecam.
Odsłon: 68
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 972
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 18
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61624
Polecam.
Odsłon: 68
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 972
Składniki
Truskawki kroję na połówki (część odkładam do dekoracji). Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, boki smaruję masłem i posypuję mąką.
Żółtka ucieram z cukrem pudrem, dodaję jogurt, olej i budynie, miksuję. Ubijam pianę z białek, mieszam ją z masą jogurtową. Dno tortownicy pokrywam częścią ciasta, rozkładam na nim część truskawek. Wylewam resztę ciasta i na wierzchu układam pozostałe truskawki. Piekę ok. godz. w temp. 180oC. Ciasto studzę, a tuż przed podaniem oprószam cukrem pudrem i dekoruję odłożonymi truskawkami.
90 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 12 porcji.Źródło: Kobieta i życie