Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto gruszkowe posypane orzechami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 119
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 119
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
<strong>Przepis przysłała Danuta Piecyk z Goździkowa</strong>
Po 2 łyżki cukru i mąki, pokruszone drożdże i śmietanę zmiksuj. Odstaw na 30 minut. Do miski wysyp mąkę, dodaj szczyptę soli, margarynę i smalec, posiekaj. Wlej rozczyn, dodaj dwa jajka i cukier, zagnieć. Ciastem napełnij dwie formy keksowe.
Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na kawał ki. Ułóż na cieście, lekko wetknij. Posmaruj pozostałym roztrzepanym jajkiem, posyp zmielonymi orzechami. Piecz ok. 40 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie