Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 681
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16784
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 107
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 681
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16784
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 107
Składniki
1. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C 2. Parzymy jedną szklankę bardzo mocnej herbaty - w momencie dodania do ciasta powinna być jeszcze ciepła NIE gorąca 3. Ubijamy jajka z cukrem. 4. Dodajemy masło, z konfiturami i herbatą - wszystko mieszamy 5. Dodajemy pozostałe składniki. Ilość przypraw dodajemy w takiej ilości jak lubimy. Ja dodaje dużo bo uwielbiam przyprawy korzenne. :) 6. Przekładamy ciasto do formy i pieczemy koło 30 minut. Do ciasta wiele osób dodaje jeszcze bakalie, ale należny z tym uważać ponieważ ciasto jest naprawdę słodkie.