Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto imbirowo-mandarynkowe"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wymieszaj mikserem mąkę, cukier, świeży imbir, przyprawy, proszek do pieczenia i sodę.
Roztrzep jajka w oddzielnej misce, dodaj melasę i olej, wymieszaj. Dodaj szklankę wody, wymieszaj. Następnie połącz z sypkimi składnikami.
Natłuść formę i obsyp odrobiną mąki. Przełóż do niej ciasto. Wstaw do piekarnika. Piecz 45- 55 minut. Wyjmij ok. 15 minut po upieczeniu. Podawaj wystudzone, z sosem (przepis poniżej).
Sos mandarynkowy
Rozpuść cukier w 100 ml wody. Gotuj na małym ogniu, aż powstanie karmel (8-10 minut). Zdejmij z ognia. Dodaj ostrożnie (karmel może pryskać!) cząstki mandarynek, oba soki i wanilię. Odstaw, aby sos ostygł.Źródło: Olivia