Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...tak dla sprawiedliwości:)troszkę naszego jabłuszka,troszkę importowanego ananasa...:) super smak tego połączenia..:)jak nie lubię ananasa, tak to ciasto smakuje mi bardzo..:)
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2067
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3287
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2351
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2067
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3287
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2351
Składniki
Biszkopt: Całe jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy przesiane budynie, mąkę i proszek .Mieszamy delikatnie,pieczemy 25 min.Po upieczeniu i wystudzeniu( najlepiej zrobić biszkopt dzień wcześniej)przekrawamy na pół. Ciasto kokosowe: 6 białek ubić z cukrem,dodać 3 żółtka i dalej ubijać.Dodać wiórki,mąkę i proszek do pieczenia. Piec 15 min. Masa jabłkowa: Jabłka obrać,pokroić w kostkę i upróżyć z dodatkiem 1 łyżki cukru.W między czasie rozpuścić galaretkę, w nieco mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu.(300 ml) Tężejącą galaretkę dodać do ostudzonych jabłek.Wyłożyć na pierwszą warstwę biszkopta.Przykryć ciastem kokosowym.Następnie kładziemy masę ananasową. Masa anansowa: Puszkę pokrojonych ananasów i tężejącą galaretkę pomarańczową(rozpuszczoną w 300 ml wody) mieszamy i wykładamy na ciasto kokosowe.Przykrywamy drugą warstwą biszkopta a na wierzch wykładamy ubitą śmietanę.