Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prawidłowo nazywa się ''''''''''''ciasto do góry nogami''''''''...ale moje się nie przewróciło;-)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44642
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182074
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 235
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44642
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182074
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 235
Składniki
Ciasto kruche: do mąki dodać cukier,miękką margarynę,żółtka,śmietanę,proszek do pieczenia.Zagnieść ciasto i włożyć do natłuszczonej blaszki(25/36)
Masa jabłkowe: jabłka zetrzeC na tartce o dużych oczkach,zasypac cukrem i dusić ok.15 min,a nastepnie dodac sypką galaretkę i zagotować,ostudzić i wlać na surowe ciasto kruche
Masa kokosowe: białka ubić z cukrem, dodać kokos i mąkę. wlać na mase jabłkową.
Masa orzechowa: Białka ubić z cukrem,dodać żółtka,drobno pokrojone orzechy,bułkę tartą,mąke, i proszek do pieczenia, Wszystko wymieszać i włożyć na mase kokosową.
Ciasto piec ok.50 min w temp. 170 stopni
UWAGA!!!!!!!!!!! po upieczeniu i ostudzeniu ciasta należy odwrócić ciasto do góry nogami i polać polewa i posypac kokosem. Ta czynność mi się nie udała gdyż ciasto sie rozpadało,więc zostawiłam tak jak się upiekło .polałam polewą i posypałam kokosem