Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prawidłowo nazywa się ''''''''''''ciasto do góry nogami''''''''...ale moje się nie przewróciło;-)
Zupa buraczkowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jest to lekko kwaśna, wy...
Odsłon: 93
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 69
Zupa buraczkowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jest to lekko kwaśna, wy...
Odsłon: 93
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 69
Składniki
Ciasto kruche: do mąki dodać cukier,miękką margarynę,żółtka,śmietanę,proszek do pieczenia.Zagnieść ciasto i włożyć do natłuszczonej blaszki(25/36)
Masa jabłkowe: jabłka zetrzeC na tartce o dużych oczkach,zasypac cukrem i dusić ok.15 min,a nastepnie dodac sypką galaretkę i zagotować,ostudzić i wlać na surowe ciasto kruche
Masa kokosowe: białka ubić z cukrem, dodać kokos i mąkę. wlać na mase jabłkową.
Masa orzechowa: Białka ubić z cukrem,dodać żółtka,drobno pokrojone orzechy,bułkę tartą,mąke, i proszek do pieczenia, Wszystko wymieszać i włożyć na mase kokosową.
Ciasto piec ok.50 min w temp. 170 stopni
UWAGA!!!!!!!!!!! po upieczeniu i ostudzeniu ciasta należy odwrócić ciasto do góry nogami i polać polewa i posypac kokosem. Ta czynność mi się nie udała gdyż ciasto sie rozpadało,więc zostawiłam tak jak się upiekło .polałam polewą i posypałam kokosem