Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101233
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1973
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5829
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5830
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101233
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1973
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5829
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5830
Składniki
Ciasto: Margarynę utrzeć z cukrem dodać jajka, zmieszaną mąkę pszenną i ziemniaczaną 5dag, kakao i proszek do pieczenia. Dobrze utarte ciasto wyłożyć na brytfankę i piec 25 minut.
Masa: Żółtka utrzeć z cukrem do tego wsypać mąkę i dokładnie wymieszać , wlać na gotujące się mleko mieszając ciągle do uzyskania gęstego kremu, kostkę masła utrzeć z cukrem waniliowym i łyżką cukru ,do utartego masła dodawać po trochu ugotowanego i ostudzonego kremu. Połowę gotowej masy posmarować równą warstwą na jednym blacie ciasta, na niej ułożyć warstwę biszkoptów i na to posmarować drugą warstwę masy i przykryć drugim blatem. Udekorować według uznania.