Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto jogurtowe z bananami"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3930
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34228
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1680
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3930
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34228
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1680
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Składniki
Orzechy posiekaj. Masło rozpuść, wystudź. Banany umyj, obierz, odetnij końcówki, resztę rozgnieć widelcem na mus. Wlej masło, wsyp cukier, wymieszaj. Do mąki dodaj kakao, cynamon, sól, sodę, wymieszaj.
Jogurt połącz z jajkami. Dodaj mąkę, masę bananową, orzechy. Wymieszaj. Formę na keks wysmaruj tłuszczem, wlej masę. Piecz 60 minut w temp. 180° C.
Czas: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień