Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekkie ciasto, którego smak można indywidualnie modyfikować poprzez zmianę dodawanych owoców.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5328
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 99
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5328
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 99
Składniki
Rabarbar umyć, osuszyć pokroić w drobna kostkę.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jogurt i mąkę wymieszaną z proszkiem, wszystko dokładnie wymieszać mikserem. Do ciasta dodać rabarbar, wymieszać łyżką i przełożyć do formy (25x30cm). Wymieszać wiórki kokosowe z 1/4 filiżanki cukru i posypać tym surowe ciasto. Piec około 20-30 min w temp. 200 stopni z termoobiegiem, najlepiej Sprawdzić patyczkiem. wierzch ciasta powinien być koloru złotego. SMACZNEGO!