Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto kakaowe"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Brzoskwinie pokrój w kostkę. Do 1 szklanki mleka wsyp proszek budyniowy, wymieszaj. Pozostałe mleko zagotuj wraz z cukrem. Gdy zacznie wrzeć, wlej rozpuszczony proszek budyniowy, dodaj masło. Gotuj ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Garnek z kremem przykryj folią aluminiową (dzięki temu nie utworzy się kożuch). Do wystudzonego budyniu dodaj pokrojone brzoskwinie, wymieszaj.
Do przesianej mąki pszennej dodaj proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną oraz kakao, wymieszaj. Miękką margarynę utrzyj mikserem na puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodawaj po jednym jajku na przemian z cukrami. Następnie stopniowo dosypuj suche , wciąż ucierając. Ciasto podziel na dwie części.
Tortownicę posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Połowę ciasta wyłóż łyżką na spód tortownicy. Na to wyłóż zimny krem budyniowy a na jego wierzchu rozsmaruj pozostałe ciasto.
Piecz około 75 minut w temperaturze 180°C. Wystudzone ciasto oprósz cukrem pudrem.
110 minut, porcja: 350 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie