Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10529
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12939
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4684
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10529
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12939
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4684
Składniki
Całe jaj ubić z cukrem i cukrem waniliowym ubic mikserem na mase konsystencję majonezu.Wylać masę na blaszkę wyłozona folią aluminiowa lub pergaminem i włozyć do piekarnika na 200 stopni .Piec20 minut .
KREM BUDYNIOWO KOKOSOWY-1/2 litra mleka , budyń waniliowy,20 dkg kokosu,1/2 kostki masła lub margaryny. Polewa czekoladowa.Z mleka odlać 3/4szkl. do rozmieszania budyniu .,resztę zagotować z kokosem +2 łyżki cukru,następnie wlac budyń .Zestawić zmiksować margarynę dodać do budyniu.Biszkopt przekroić na 2 części dolną cześ cbiszkopta można posmarowa cpowidłami na to wylożyć masę budyniową pzrykryć drugą częścia ,udekorowac polewa czekoladową ,na grę można posypac wiorki kokosowe. Palce lizać:)