Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cos dla miłośników kokosu:). Ciasto jest łatwe i szybkie w przygotowaniu i zawsze sie udaje.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 137
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31314
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 418
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 137
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31314
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 418
Składniki
CIASTO: wszystkie składniki wsypuje do miski, a następnie rekami przesiewam przez palce. (NIE ZAGNIATAĆ). Z ciasta ma wyjść kruszonka. Następnie na wysmarowana i oprószoną bułka tarta blaszkę (o wymiarach ok 23x30-taka mam) wysypuje równo to ciasto.
Starte na grubym tarle jabłka wyciskam z nadmiaru soku i wykładam równo na ciasto. Ja posypuje jeszcze cynamonem, bo lubię:)
PIANA KOKOSOWA: Ubijam piane z białek, dodaje cukier puder-ciągle ubijam na sztywno! Teraz wsypuje partiami kokos i mieszam delikatnie już za pomocą łyżki. Po dokładnym wymieszaniu wylewam piane na jabłka, wyrównuje. PIEC ok 35-40 min w temp. 170 stopni. SMACZNEGO