Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, efektowne i bardzo smaczne - tak najkrócej można opisać ciasto królewicz. Z jego przygotowaniem powinni poradzić sobie nawet początkujący kucharze, którzy niezbyt często bawią się w cukierników.
Froma 20x30 cm
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11423
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 191
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11423
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 191
Składniki
Przygotuj ciasto miodowe. Wszystkie składniki połącz dokładnie, energicznie zagniatając. Gotowe ciasto podziel na trzy części. Każdą z nich rozwałkuj, umieść w takiej formie o wymiarach 20x30 cm, a następnie piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu.
Teraz czas na przygotowanie masy budyniowej. Zrób budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu tylko użyj 100 ml mniej mleka. Cały czas podczas gotowania mieszaj, aby nie powstały grudki. Odstaw do wystudzenia.
Ubij masło na puszystą masę, dodając pod koniec cukier puder i cukier z wanilią. Na koniec dodawaj przestudzony budyń, łyżka po łyżce, cały czas miksując. Ważne, aby składniki miały taką samą temperaturę.
Przejdź teraz do składania ciasta. Wyłóż pierwszy blat ciasta, na nim rozsmaruj pierwszą część masy budyniowej. Ułóż kolejny, ponownie wyłóż budyń, a na to ostatni blat ciasta miodowego. Możesz udekorować całość polewą czekoladową.