Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto makowe z galaretką i biszkoptami- uwielbiam je!
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 688
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 268
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9367
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 688
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 268
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9367
Składniki
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy miód, mak i ucieramy jeszcze z 10 minut. Następnie dodajemy kakao, sodę, cynamon i mąkę pszenną i ubita pianę z białek. Delikatnie mieszamy, wykładamy na foremkę 25/36, pieczmy około 50 minut w 180 stopniach. Chłodny przekrawamy na pół.
Masa budyniowa: W pół szklanki mleka rozpuszczamy mąki, resztę zagotowujemy z cukrem. Na gotujące się mleko wlewamy mąki i gotujemy mieszając aż do zgęstnienia. Studzimy. Łączymy z utartą margaryną.
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Wylewamy do naczynia prostokątnego (najlepiej takiego wysokości leżącego biszkopta) aż do zastygnięcia, następnie kroimy w paski. Przełożenie ciasta: Ciasto- połowa masy budyniowej- biszkopty układamy rzędami, a w przerwy między nimi dajemy paski galaretki- reszta masy- ciasto- polewa.