Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, rozpływa się w ustach ! Jak ktoś uwielbia jabłka to polecam bo to świetna alternatywa dla nich!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4106
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11243
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6465
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5459
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13468
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5237
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4106
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11243
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6465
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5459
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13468
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5237
Składniki
Ciasto: Z podanych składników ciasto tzn. z mąki, sody, śmietany, margaryny, cukru pudru i miodu. Podzielić na trzy części, wykładamy do foremek 25/36 i pieczemy do 20 minut w 180 stopniach.
Jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Smażymy do miękkości. Pod koniec dodajemy cukier i galaretkę w proszku, mieszamy. Studzimy. Masa: Z mleka, cukrów i mąk gotujemy krem. Studzimy i łączymy z utartą margaryną. Przełożenie ciasta: Ciasto- masa- ciasto- jabłka- ciasto- polewa