Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest idealne na każdą okazję: jest pyszne, apetyczne,sycące i przy tym wychodzi każdemu... :]
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103555
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2007
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5881
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5874
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103555
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2007
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5881
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5874
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem i kawą na puch. Następnie wbijamy po jednym jajku, cały czas mieszając.
W misce przesiewamy wszystkie sypkie składniki: mąkę, kakao, proszek, sodę i łączymy ze sobą. Następnie siekamy tabliczkę gorzkiej czekolady na małe kawałeczki.
Do utartej masy dodajemy na przemian mąkę z miski i maślankę. Kiedy ciasto jest już dobrze utarte, wsypujemy do niego posiekaną czekoladę i mieszamy. Całość wylewamy na dużą blachę i pieczemy 60 min w 180*C
Kiedy ciasto się ostudzi, przekrawamy je wzdłuż i nasączamy ponczem. Następnie ubijamy śmietanę na sztywno, dodając cukier puder i śmietan fixy (ew. *rum). Tak gotową masą przekładamy ciasto.
Z czekolad toffi i kilku łyżek śmietany robimy polewę i smarujemy nią ciasto. Wkładamy je do lodówki na kilka godzin. Smacznego :)