Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest idealne na każdą okazję: jest pyszne, apetyczne,sycące i przy tym wychodzi każdemu... :]
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 150
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 45
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 68
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 127
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4655
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 150
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 45
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 68
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 127
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4655
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem i kawą na puch. Następnie wbijamy po jednym jajku, cały czas mieszając.
W misce przesiewamy wszystkie sypkie składniki: mąkę, kakao, proszek, sodę i łączymy ze sobą. Następnie siekamy tabliczkę gorzkiej czekolady na małe kawałeczki.
Do utartej masy dodajemy na przemian mąkę z miski i maślankę. Kiedy ciasto jest już dobrze utarte, wsypujemy do niego posiekaną czekoladę i mieszamy. Całość wylewamy na dużą blachę i pieczemy 60 min w 180*C
Kiedy ciasto się ostudzi, przekrawamy je wzdłuż i nasączamy ponczem. Następnie ubijamy śmietanę na sztywno, dodając cukier puder i śmietan fixy (ew. *rum). Tak gotową masą przekładamy ciasto.
Z czekolad toffi i kilku łyżek śmietany robimy polewę i smarujemy nią ciasto. Wkładamy je do lodówki na kilka godzin. Smacznego :)