Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest idealne na każdą okazję: jest pyszne, apetyczne,sycące i przy tym wychodzi każdemu... :]
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 25
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 25
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem i kawą na puch. Następnie wbijamy po jednym jajku, cały czas mieszając.
W misce przesiewamy wszystkie sypkie składniki: mąkę, kakao, proszek, sodę i łączymy ze sobą. Następnie siekamy tabliczkę gorzkiej czekolady na małe kawałeczki.
Do utartej masy dodajemy na przemian mąkę z miski i maślankę. Kiedy ciasto jest już dobrze utarte, wsypujemy do niego posiekaną czekoladę i mieszamy. Całość wylewamy na dużą blachę i pieczemy 60 min w 180*C
Kiedy ciasto się ostudzi, przekrawamy je wzdłuż i nasączamy ponczem. Następnie ubijamy śmietanę na sztywno, dodając cukier puder i śmietan fixy (ew. *rum). Tak gotową masą przekładamy ciasto.
Z czekolad toffi i kilku łyżek śmietany robimy polewę i smarujemy nią ciasto. Wkładamy je do lodówki na kilka godzin. Smacznego :)