Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest idealne na każdą okazję: jest pyszne, apetyczne,sycące i przy tym wychodzi każdemu... :]
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4478
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12148
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5646
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4478
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12148
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5646
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem i kawą na puch. Następnie wbijamy po jednym jajku, cały czas mieszając.
W misce przesiewamy wszystkie sypkie składniki: mąkę, kakao, proszek, sodę i łączymy ze sobą. Następnie siekamy tabliczkę gorzkiej czekolady na małe kawałeczki.
Do utartej masy dodajemy na przemian mąkę z miski i maślankę. Kiedy ciasto jest już dobrze utarte, wsypujemy do niego posiekaną czekoladę i mieszamy. Całość wylewamy na dużą blachę i pieczemy 60 min w 180*C
Kiedy ciasto się ostudzi, przekrawamy je wzdłuż i nasączamy ponczem. Następnie ubijamy śmietanę na sztywno, dodając cukier puder i śmietan fixy (ew. *rum). Tak gotową masą przekładamy ciasto.
Z czekolad toffi i kilku łyżek śmietany robimy polewę i smarujemy nią ciasto. Wkładamy je do lodówki na kilka godzin. Smacznego :)