Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podam wam przepis na nowe moje wymyślone ciasto naleśnikowe z dodatkiem majonezu. Przepis wymyślałam w trakcie robienia ciasta na naleśniki. Ciasto jest godne polecenia zwłaszcza dla ludzi którzy bardzo lubią naleśniki no i oczywiście szybkie przygotowanie dania na obiad czy jako deser lub podwieczorek. Takie naleśniki przygotujemy w piętnaście minut a przygotowanie ciasta zajmuje zaledwie trzy minuty.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33822
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33822
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Do miski wbić całe jajka, dodać dwie łyżeczki cukru. Całość zmiksować na najwyższych obrotach miksera na pulchną masę jajeczną. Jak już mamy zmiksowaną masę jajeczną dodać do niej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, śmietanę, majonez oraz wodę gazowaną. Całość zmiksować na jednolitą masę.
Do zmiksowanego ciasta naleśnikowego wlać olej wtedy nie ma potrzeby dodawania oleju na patelnię, również całość zmiksować do połączenia się ciasta z olejem. Przygotować chochlę u mnie chochla ma średnicę osiem centymetrów i głębokości pięć centymetrów.
Gdy mamy już przygotowane ciasto patelnię suchą rozgrzać na średnim ogniu dużego palnika moja patelnia ma średnicę dwadzieścia trzy centymetry. Na rozgrzaną patelnię nalać chochlę ciasta jak ktoś ma mniejszą to ze dwie chochle, gdy ciasto już dobrze się zetnie przełożyć na drugą stronę i z obu stron smażyć na złoty kolor, ja już na wyczucie wiem kiedy są gotowe.
Gotowe usmażone naleśniki układać na talerzu mi z podanych składników wyszło siedemnaście sztuk naleśników. Usmażone i lekko przestudzone naleśniki przełożyć dowolnym dżemem ja dałam swojski który robiłam na zimę z truskawek. Tak przygotowane naleśniki zawijać w dowolny sposób.
Naleśniki są bardzo miękkie i puchate rozpływają się w ustach, serdecznie polecam mój przepis no i oczywiście zachęcam do usmażenia kilku sztuk na wypróbowanie przepisu. Moje naleśniczki tak jak pisałam podałam ze swojskim dżemem truskawkowym oraz obowiązkowo odrobiną kwaśnej śmietany tak lubimy najbardziej a do popicia u nas zimne mleko ale może być kakao czy gorące mleko.