Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto orzechowe z polewą"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1070
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1070
Składniki
Połam i rozkrusz 20 dag orzechów włoskich. Utrzyj je z margaryną, cukrem i szczyptą soli. W trakcie tej czynności dodawaj po jednym jajku. Masę połącz z przesianą przez sito mąką i proszkiem do pieczenia. Dolej mleko i zapach migdałowy.
Całość wymieszaj, po czym wyłóż ciasto do natłuszczonej, posypanej mąką formy. Piecz 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 175°C.
Gotową polewę wstaw do kąpieli wodnej, by się rozpuściła. Posmaruj nią ciasto i udekoruj resztą orzechów.Źródło: Kurier TV