Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 75
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 120
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10363
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 127
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1023
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 75
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 120
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10363
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 127
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1023
Składniki
Przygotować ciasto: jajka rozbić, żółtka oddzielić od białek i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Odstawić na kilka minut. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec stopniowo dosypywać cukier. Następnie pianę połączyć z żółtkami oraz przesianymi mąkami. Ciasto piec ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 stopni. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż na pół.
Zrobić krem: kisiele ugotować w 3 szklankach wody, po czym wspać galaretkę. Dodać masło i zmiksować na gładką masę. Odstawić do ostygnięcia. Płaty ciasta przełożyć kremem oraz 4 pokrojonymi kiwi. Przygotować piankę: galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody i ostudzić. Kiedy zaczną tężeć, połączyć z ubitą kremówką. Masę wyłożyć na cieście. Odstawić do stężenia. Wierzch udekorować plasterkami reszty owoców kiwi.Smacznego.:)