Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 348
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 348
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Składniki
Przygotować ciasto: jajka rozbić, żółtka oddzielić od białek i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Odstawić na kilka minut. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec stopniowo dosypywać cukier. Następnie pianę połączyć z żółtkami oraz przesianymi mąkami. Ciasto piec ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 stopni. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż na pół.
Zrobić krem: kisiele ugotować w 3 szklankach wody, po czym wspać galaretkę. Dodać masło i zmiksować na gładką masę. Odstawić do ostygnięcia. Płaty ciasta przełożyć kremem oraz 4 pokrojonymi kiwi. Przygotować piankę: galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody i ostudzić. Kiedy zaczną tężeć, połączyć z ubitą kremówką. Masę wyłożyć na cieście. Odstawić do stężenia. Wierzch udekorować plasterkami reszty owoców kiwi.Smacznego.:)