Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-09-2024
Pięknie pachnące pistacjami ciasto, rozpływająca się w ustach pianka z mango, wprost zachęcają do poczęstowania.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, robot
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 139
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 203
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1284
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 511
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 139
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 203
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1284
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 511
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać z mielonymi pistacjami oraz proszkiem do pieczenia. Jajka wybić, ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z produktami sypkimi. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia wlać ciasto.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 25 minut lub do suchego patyczka . Wystudzić , przekroić na połowę. 2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. 250 ml śmietany ubić na sztywno , dodać serek mascarpone , wymieszać , dodać pulpę z mango oraz krzepnącą galaretkę , wymieszać i wyłożyć na połowę ciasta.
Przykryć drugą połową. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Ziarenka pistacji pokroić. 150 ml śmietany ubić na sztywno , wymieszać z krzepnącą galaretką, wyłożyć na ciasto posypać pokrojonymi pistacjami.
Schłodzić w lodówce najlepiej całą noc, pokroić na porcje.