Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zapodział mi się i teraz go dodaję.Spokojnie można zrobić z mrożonych śliwek.Ciasto jest bardzo smaczne:)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Na stolnicy wyrobić mąkę ,żółtka,cukry,margarynę i pr.do pieczenia. Dodać 2 łyżki śmietany,jak ciasto za gęste. Wyłożyć na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Dać do piekarnika na lekkie podpieczenie czyli około 30 min. Na wierzch wyłożyć śliwki i lekko podpiec też około 20 min.
Na wierzch dać pianę ubitą z białek i 3/4 szkl.cukru. Posypać cukrem perlistym i piec do zapieczenia piany.
Smacznego życzę!