Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zapodział mi się i teraz go dodaję.Spokojnie można zrobić z mrożonych śliwek.Ciasto jest bardzo smaczne:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11057
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6340
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13311
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5073
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11057
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6340
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13311
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5073
Składniki
Na stolnicy wyrobić mąkę ,żółtka,cukry,margarynę i pr.do pieczenia. Dodać 2 łyżki śmietany,jak ciasto za gęste. Wyłożyć na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Dać do piekarnika na lekkie podpieczenie czyli około 30 min. Na wierzch wyłożyć śliwki i lekko podpiec też około 20 min.
Na wierzch dać pianę ubitą z białek i 3/4 szkl.cukru. Posypać cukrem perlistym i piec do zapieczenia piany.
Smacznego życzę!