Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zapodział mi się i teraz go dodaję.Spokojnie można zrobić z mrożonych śliwek.Ciasto jest bardzo smaczne:)
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17396
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1074
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6231
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 578
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17396
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1074
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6231
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 578
Składniki
Na stolnicy wyrobić mąkę ,żółtka,cukry,margarynę i pr.do pieczenia. Dodać 2 łyżki śmietany,jak ciasto za gęste. Wyłożyć na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Dać do piekarnika na lekkie podpieczenie czyli około 30 min. Na wierzch wyłożyć śliwki i lekko podpiec też około 20 min.
Na wierzch dać pianę ubitą z białek i 3/4 szkl.cukru. Posypać cukrem perlistym i piec do zapieczenia piany.
Smacznego życzę!