Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ,kilku warstwowe ciasto z serem i bitą śmietaną.Nie jest trudne,tylko tak wygląda.Składniki muszą mieć temperaturę pokojową.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 119
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31276
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 411
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 119
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31276
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 411
Składniki
Masło ubić z cukrem na jasną masę.Ubijając dodawać po jednym jajku. Następnie w dwóch częściach śmietanę i powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia .Połowę masy wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ,a do drugiej połowy dodać kakao i 3 łyżki mleka i wymieszać . Na jasną masę wykładamy przygotowaną wcześniej masę serową ,na masę serową drugą ,czekoladową masę ciasta.Piec w 170 stopniach około 45 minut.
Po całkowitym wystygnięciu ciasta ubijamy śmietanę z cukrem i wykładamy na wierzch dowolnie dekorując . Przechowujemy w lodówce.