Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ,kilku warstwowe ciasto z serem i bitą śmietaną.Nie jest trudne,tylko tak wygląda.Składniki muszą mieć temperaturę pokojową.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 83
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 267
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 282
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 83
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 267
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 282
Składniki
Masło ubić z cukrem na jasną masę.Ubijając dodawać po jednym jajku. Następnie w dwóch częściach śmietanę i powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia .Połowę masy wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ,a do drugiej połowy dodać kakao i 3 łyżki mleka i wymieszać . Na jasną masę wykładamy przygotowaną wcześniej masę serową ,na masę serową drugą ,czekoladową masę ciasta.Piec w 170 stopniach około 45 minut.
Po całkowitym wystygnięciu ciasta ubijamy śmietanę z cukrem i wykładamy na wierzch dowolnie dekorując . Przechowujemy w lodówce.