Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto serowo-jabłkowe"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1159
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1159
Składniki
Z podanych składników zagniatam ciasto i dzielę je na 3 części. Piekę je (nakłuwam) na blasze wyłożonej papierem ok. 10-15 min w 170°C.
Masa serowa: Jajka ubijam z cukrem, mieszam ze zmielonym serem i budyniem rozmieszanym w mleku. Gotuję na małym ogniu do zgęstnienia, mieszając – ser powinien odchodzić od ścianek garnka.
Masa jabłkowa: jabłka ścieram na dużych oczkach, dodaję cukier, wodę, zagotowuję. Dodaję suchą galaretkę i dokładnie mieszam.
Masa orzechowa: wszystkie zagotowuję. Przekładam: placek-masa jabłkowa-placek-masa serowa -placek-masa orzechowa.Źródło: Kobieta i życie