Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 299
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 442
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 299
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 442
Składniki
Biszkopt: Białka ubić z cukrem dodać żółtka wymieszane z olejem.Dodać resztę składników.Upiec ciasto ostudzić i przekroić.
Masa; 1/2 kostki margaryny roztopić na wolnym ogniu, dodać słonecznik i 4 łyżki mleka.Całość delikatnie podgrzać, przełożyć na blaszkę i mieszając co jakiś czas zapiec w piekarniku na złoty kolor.
1 1/12 kostki margaryny utrzeć , dodać karmel z puszki, a na końcu słonecznik. Przekrojony biszkopt przełożyć masą ,górę też posmarować masą , a wierzch poukładać nasączone herbatniki w rumie i polać polewą.