Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1189
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 221
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2233
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4297
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1189
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 221
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2233
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4297
Składniki
Biszkopt: Białka ubić z cukrem dodać żółtka wymieszane z olejem.Dodać resztę składników.Upiec ciasto ostudzić i przekroić.
Masa; 1/2 kostki margaryny roztopić na wolnym ogniu, dodać słonecznik i 4 łyżki mleka.Całość delikatnie podgrzać, przełożyć na blaszkę i mieszając co jakiś czas zapiec w piekarniku na złoty kolor.
1 1/12 kostki margaryny utrzeć , dodać karmel z puszki, a na końcu słonecznik. Przekrojony biszkopt przełożyć masą ,górę też posmarować masą , a wierzch poukładać nasączone herbatniki w rumie i polać polewą.