Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2522
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 395
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 193
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 751
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2522
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 395
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 193
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 751
Składniki
Biszkopt: Białka ubić z cukrem dodać żółtka wymieszane z olejem.Dodać resztę składników.Upiec ciasto ostudzić i przekroić.
Masa; 1/2 kostki margaryny roztopić na wolnym ogniu, dodać słonecznik i 4 łyżki mleka.Całość delikatnie podgrzać, przełożyć na blaszkę i mieszając co jakiś czas zapiec w piekarniku na złoty kolor.
1 1/12 kostki margaryny utrzeć , dodać karmel z puszki, a na końcu słonecznik. Przekrojony biszkopt przełożyć masą ,górę też posmarować masą , a wierzch poukładać nasączone herbatniki w rumie i polać polewą.