Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Składniki
Biszkopt: Białka ubić z cukrem dodać żółtka wymieszane z olejem.Dodać resztę składników.Upiec ciasto ostudzić i przekroić.
Masa; 1/2 kostki margaryny roztopić na wolnym ogniu, dodać słonecznik i 4 łyżki mleka.Całość delikatnie podgrzać, przełożyć na blaszkę i mieszając co jakiś czas zapiec w piekarniku na złoty kolor.
1 1/12 kostki margaryny utrzeć , dodać karmel z puszki, a na końcu słonecznik. Przekrojony biszkopt przełożyć masą ,górę też posmarować masą , a wierzch poukładać nasączone herbatniki w rumie i polać polewą.