Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4189
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34259
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1888
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113679
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4189
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34259
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1888
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113679
Składniki
Mleko w puszce gotujemy pod przykryciem i na małym ogniu 3 godziny (jeśli mamy mase krowkowa to mamy problem z glowy – przed nalozeniem na krakersy chwilke podgrzewamy żeby się lepiej rozprowadzalo na krakersach (ja nie podgrzewałem i dałem radę) Mase waniliową przyrządzamy wedle instrukcji na opakowaniu kremu karpatka czyli połowe mleka gotujemy,w drugiej połowie mieszamy zawartość opakowania,wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy do uzyskania konsystencji budyniu.Nie może być żadnych grudek.Po ostygnięciu kremu wkręcamy do niego masło. Robimy mase czekoladową-odstawiamy masło i kakao a z pozostałych składników gotujemy budyń.Po ostygnięciu masy wkręcamy do niej masło i dodajemy kakao. W garnuszku rozpuszczamy składniki na polewe czekoladową. W dużej blaszce układamy: -krakersy -masa czekoladowa -krakersy -mleko z puszki lub masa krowkowa -krakersy -masa karpatkowa -krakersy -polewa czekoladowa -orzeszki