Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowania ciasta jest bardzo proste, a przy tym ładnie się prezentuje... a jeszcze lepiej smakuje. To ciasto idealna na spotkania z rodziną, znajomymi czy na wyjątkowe uroczystości.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12111
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1355
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12800
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4314
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12111
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1355
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12800
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4314
Składniki
Przygotowujemy biszkopt – białka jajek ubijamy na sztywną pianę. Ubijając, partiami dodajemy cukier, na przemian z żółtkami. Na końcu dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Całość mieszamy. Blaszkę o wymiarach około 35x 20 wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy przekładamy ciasto i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170stopni na około 25min. Przygotowujemy masę – mleko z cukrem i cukrem waniliowym zagotowujemy, gdy cukier się rozpuści, mleko studzimy. Masło dokładnie ubijamy, porcjami dodajemy do niego mleko i mleko w proszku. Maskę dokładnie uciekamy. Ostudzony biszkopt smakujemy dżemem, następnie wykładamy masę z mleka w proszku. Wierzch wyrównujemy i układamy warstwę herbatników.
Masę kajmakową wykładamy do miski, dokładamy ryż preparowany i dokładnie mieszamy. Następnie tak przygotowany ryż rozmasowujemy na herbatnikach. Tak przygotowane ciasto schładzamy w lodówce kilka godzin.
Polecam