Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z nadzieniem serowym. Ciasto wyszło bardzo delikatne i bardzo pyszne.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 234
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 234
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli i po trochu dodawanym cukrem. Miksując dodawać po żółtku. Przesiewać tam mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Jednocześnie mieszać ale już łopatką, dolewając też olej. Przelać do blaszki 30x40, wyścielanej papierem do pieczenia. Piec ok.20-23 min. w 175 *C. Po upieczeniu odwrócić na ręcznik papierowy, zdjąć papier i ostudzić. Drugi upiec taki sam. Z obu biszkoptów zdrapać skórkę, będzie potrzebna jako posypka. Ale też krem będzie lepiej się trzymał. Jeden biszkopt ułożyć w tej samej blaszce lecz z wyżej zabezpieczonymi bokami.
masa-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do ciepłego.Schłodzoną śmietankę, ubić z serem, jogurtem i masą krówkową. Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wylać 3/4 na biszkopt i rozsmarować.
Przykryć drugim biszkoptem, górą do dołu.
Posmarować resztą kremu. Zaraz posypać tą kruszonką ze zdrapanych skórek z biszkoptów. Ciasto schłodzić w lodówce.