Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto trzy kolory"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34171
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1385
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113612
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34171
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1385
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113612
Składniki
Jaja sparz i oddziel białka od żółtek. Żelatynę rozpuść w 1/2 litra wody. Podziel ją na trzy części.
Kolor 1: 3 żółtka utrzyj z 3 łyżkami cukru. Dodaj pianę z 2 jaj i jedną część żelatyny. Kolor 2: zrób wszystko tak jak w kolorze pierwszym, dodaj 3 łyżki kakao. Kolor 3: śmietanę ubij z 3 łyżkami cukru i z cukrem waniliowym, dodaj pianę z 2 białek i ostatnią część żelatyny.
Na spód blachy wylej masę 1, gdy zgęstnieje wylej masę 2. Odczekaj i wylej masę 3. Na wierzch wylej zastygającą galaretkę.Źródło: Takie jest życie