Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto trzy kolory"
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2759
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 47
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 66
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 235
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 168
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2759
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 47
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 66
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 235
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 168
Składniki
Jaja sparz i oddziel białka od żółtek. Żelatynę rozpuść w 1/2 litra wody. Podziel ją na trzy części.
Kolor 1: 3 żółtka utrzyj z 3 łyżkami cukru. Dodaj pianę z 2 jaj i jedną część żelatyny. Kolor 2: zrób wszystko tak jak w kolorze pierwszym, dodaj 3 łyżki kakao. Kolor 3: śmietanę ubij z 3 łyżkami cukru i z cukrem waniliowym, dodaj pianę z 2 białek i ostatnią część żelatyny.
Na spód blachy wylej masę 1, gdy zgęstnieje wylej masę 2. Odczekaj i wylej masę 3. Na wierzch wylej zastygającą galaretkę.Źródło: Takie jest życie