Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto trzy kolory"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 286
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1234
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 286
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1234
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
Sucharki lub herbatniki zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Zmieszaj z nutellą. Ugnieć wszystko na jednolitą masę. Wyłóż nią dno blachy.
Ubij śmietanę z fixami i cukrami. Dodaj serki i wymieszaj. Połóż krem na warstwę nutellową. Na kremie możesz ułożyć ulubione owoce.
Galaretki rozrób w trzech szklankach bardzo gorącej wody. Odstaw do ostudzenia i lekkiego zastygnięcia. Zalej ciasto tężejącą galaretką, wstaw do lodówki na kilka godzin. Smacznego!
CZAS: około 2 godziny
<strong>Przepis przysłała pani Lidia Zakrzewska</strong>Źródło: Dobry Tydzień