Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, smaczne ciasto z dodatkiem bezy budyniowej to godna polecenia propozycja na słodki dodatek do popołudniowej kawki ;)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 734
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5398
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9216
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 119
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 734
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5398
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9216
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 119
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Składniki
Z mąki, proszku, cukru, żółtek, margaryny i śmietany zarobić ciasto.
Podzielić w stosunku 2/3 :1/3 i schować do lodówki, a najlepiej do zamrażalnika na ok. 45 min.
Następnie większą część ciasta zetrzeć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiec w temp. 180 stopni prze ok. 15 min.
W tym czasie ubić białka na sztywno, potem stale miksując dosypywać cukier. Następnie wsypać budyń, wlać olej i dokładnie zmiksować. Na podpieczony spód wyłożyć cześć bezy i powtykać umyte i osuszone owoce.
Na owoce przełożyć pozostałą bezę i równo rozsmarować.
Zetrzeć pozostałe ciasto. Piec w temp. 180 stopni jeszcze przez ok. 30-35 min.
Przed podaniem ostudzić i obficie posypać cukrem pudrem. Smacznego!