Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty biszkopt z galaretką i czekoladą sprawi, iż nikt nie przejdzie obojętnie wobec tego ciasta. Pycha.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
Jajka ucieramy z obiema cukrami. Dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy aromat. Ciasto przelewamy do prostokątnej formy. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy. Gęstą i przestudzoną galaretkę wylewamy na ciasto. Ciasto chłodzimy w lodówce przez 2 godziny. Czekoladę drobno kroimy. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy masło. Śmietanę lekko podgrzewamy i dodajemy do rozpuszczającej się czekolady. Polewą czekoladową zdobimy ciasto.