Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z jabłkami"
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 689
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 663
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 254
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 689
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 663
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 254
Składniki
Białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, ubij. Wsyp mąki,proszek, sól, cynamon. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Ostudź, przekrój.
Jabłka obierz, zetrzyj, gotuj z cukrem, zmiksuj, dodaj żelatynę. Zastygłą masą posmaruj ciasto. Masło utrzyj, ugotuj budyń.
Wystudzony budyń wymieszaj z masłem. Kremem posmaruj masę jabłkową. Mleko zagotuj z cukrem, wiórkami. Dodaj masło, wymieszaj. Udekoruj wierzch.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień