Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z makiem i brzoskwiniami jest wilgotne i bardzo smaczne.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5821
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12528
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5260
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5821
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12528
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5260
Składniki
Kruszonka: Mąkę, cukier i masło rozcierać palcami do momentu powstania kruszonki. Ciasto: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, posiekać z margaryną i smalcem.
Dodać żółtka, cukier puder, otartą skórkę z pomarańczy, szybko zarobić ciasto. Włożyć do woreczka foliowego, odłożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie rozwałkować, włożyć do dużej blaszki, posypać pokruszonymi herbatnikami.
Gotową masę makową wymieszać z pokrojonym w kostkę jabłkiem i skórką pomarańczową kandyzowaną.
Wyłożyć na ciasto, posypać pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami.
Wierzch ciasta posypać kruszonką wymieszaną z płatkami migdałowymi.
Blaszkę z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35-40 minut.