Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z makiem i brzoskwiniami jest wilgotne i bardzo smaczne.
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101044
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5620
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101044
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5620
Składniki
Kruszonka: Mąkę, cukier i masło rozcierać palcami do momentu powstania kruszonki. Ciasto: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, posiekać z margaryną i smalcem.
Dodać żółtka, cukier puder, otartą skórkę z pomarańczy, szybko zarobić ciasto. Włożyć do woreczka foliowego, odłożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie rozwałkować, włożyć do dużej blaszki, posypać pokruszonymi herbatnikami.
Gotową masę makową wymieszać z pokrojonym w kostkę jabłkiem i skórką pomarańczową kandyzowaną.
Wyłożyć na ciasto, posypać pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami.
Wierzch ciasta posypać kruszonką wymieszaną z płatkami migdałowymi.
Blaszkę z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35-40 minut.