Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z malinami w czekoladzie"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 22
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 256
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1145
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 113
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 22
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 256
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1145
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 113
Składniki
Ciastka rozdrobnij blenderem, dodaj miękkie masło, miksuj do połączenia składników.
Dno oraz boki tortownicy wyłóż folią spożywczą. Na dnie formy oraz po bokach ugnieć równomiernie masę z ciemnych ciastek. Wstaw formę ze spodem do lodówki na czas szykowania masy.
W kąpieli wodnej stop białą czekoladę. Twaróg zmiel, np. w malakserze, wymieszaj dokładnie z mascarpone, dodaj rozpuszczoną białą czekoladę i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, do śmietany delikatnie wmieszaj masę serową. Dodaj połowę malin. Przelej na spód z ciasteczek, delikatnie wyrównaj wierzch.
Sernik wstaw na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem wierzch udekoruj polewą przygotowaną z 2 czekolad mlecznych, rozpuszczonych w gorącej kąpieli wodnej oraz świeżymi malinami i listkami mięty.
10 porcji, 40 min + czas schładzania; porcja: 410 kcal, cena: 1,30-1,60 zł.Źródło: Świat kobiety