Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i wilgotne ciasto z dużą ilością truskawek
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 199
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 279
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 199
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 279
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Składniki
Truskawki wyszypułkuj i pokrój na mniejsze kawałki Jajka ubij z cukrami i solą na jasną i gęstą masę Cały czas miksując wlej cienką strużką najpierw olej, a później mleko Następnie przesiej do miski mąkę z proszkiem do pieczenia i zmiksuj krótko, tylko do połączenia się składników Przelej do formy, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia Na wierzchu poukładaj truskawki Piecz w temp. 180°C przez 40-50 min do suchego patyczka Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem