Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i wilgotne ciasto z dużą ilością truskawek
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5746
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5794
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 243
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5746
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5794
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 243
Składniki
Truskawki wyszypułkuj i pokrój na mniejsze kawałki Jajka ubij z cukrami i solą na jasną i gęstą masę Cały czas miksując wlej cienką strużką najpierw olej, a później mleko Następnie przesiej do miski mąkę z proszkiem do pieczenia i zmiksuj krótko, tylko do połączenia się składników Przelej do formy, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia Na wierzchu poukładaj truskawki Piecz w temp. 180°C przez 40-50 min do suchego patyczka Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem