Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i wilgotne ciasto z dużą ilością truskawek
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 689
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1455
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 689
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1455
Składniki
Truskawki wyszypułkuj i pokrój na mniejsze kawałki Jajka ubij z cukrami i solą na jasną i gęstą masę Cały czas miksując wlej cienką strużką najpierw olej, a później mleko Następnie przesiej do miski mąkę z proszkiem do pieczenia i zmiksuj krótko, tylko do połączenia się składników Przelej do formy, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia Na wierzchu poukładaj truskawki Piecz w temp. 180°C przez 40-50 min do suchego patyczka Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem