Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z twarogiem i orzeszkami ziemnymi
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 483
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 92
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 483
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 92
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodać kakao, cukier, proszek do pieczenia, masło, jajko, śmietanę i zagnieść ciasto. Przykryj ciasto folią i wstaw do lodówki na 20 minut. Przygotuj nadzienie do ciasta. Połącz jajka z cukrem, dodaj twarożek i dobrze ubij blenderem. Dodaj śmietanę i mieszaj, aż będzie gładka. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i włożyć do naczynia do pieczenia. Na ciasto wyłożyć twarożek, orzeszki ziemne. Prześlij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ciasto przez 5 minut i włożyć brzegi ciasta do nadzienia. Następnie piec kolejne 40 minut. Gotowe ciasto przykryj cukrem pudrem.