Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z twarogiem i orzeszkami ziemnymi
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 19
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 19
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodać kakao, cukier, proszek do pieczenia, masło, jajko, śmietanę i zagnieść ciasto. Przykryj ciasto folią i wstaw do lodówki na 20 minut. Przygotuj nadzienie do ciasta. Połącz jajka z cukrem, dodaj twarożek i dobrze ubij blenderem. Dodaj śmietanę i mieszaj, aż będzie gładka. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i włożyć do naczynia do pieczenia. Na ciasto wyłożyć twarożek, orzeszki ziemne. Prześlij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ciasto przez 5 minut i włożyć brzegi ciasta do nadzienia. Następnie piec kolejne 40 minut. Gotowe ciasto przykryj cukrem pudrem.