Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne ciasto
Szybka i smaczna
Odsłon: 13942
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 41
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10301
Szybka i smaczna
Odsłon: 13942
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 41
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10301
Składniki
Ciasto: Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na gładka masę dodać kolejno jajka następnie dodawać powoli mąkę połączona z proszkiem do pieczenia Stopniowo miksować Wyłożyć do blachy 24 cm x23 cm śliwki opłukać, osuszyć, przekroić wzdłuż, usunąć pestki, posypać cukrem , układać na cieście skórką do ciasta (czym więcej tym lepiej)
Kruszonka: 125g masła roślinnego roztopić i ostudzić. Następnie wymieszać z 1 szkl. mąki i 1/2 szkl. cukru. Zagniatać do momentu powstania kruszonki. Włożyć do lodówki na 30 min. Następnie wyłożyć na śliwki znajdujące się w blaszce
Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 60 minut Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem Pychota :)