Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne ciasto
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 470
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 188
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 470
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 188
Składniki
Ciasto: Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na gładka masę dodać kolejno jajka następnie dodawać powoli mąkę połączona z proszkiem do pieczenia Stopniowo miksować Wyłożyć do blachy 24 cm x23 cm śliwki opłukać, osuszyć, przekroić wzdłuż, usunąć pestki, posypać cukrem , układać na cieście skórką do ciasta (czym więcej tym lepiej)
Kruszonka: 125g masła roślinnego roztopić i ostudzić. Następnie wymieszać z 1 szkl. mąki i 1/2 szkl. cukru. Zagniatać do momentu powstania kruszonki. Włożyć do lodówki na 30 min. Następnie wyłożyć na śliwki znajdujące się w blaszce
Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 60 minut Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem Pychota :)