Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, w którym idealnie przełamuje się lekko kwaskowaty smak śliwek ze słodką bezą :)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 13700
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9422
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2027
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4031
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 595
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 293
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 13700
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9422
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2027
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4031
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 595
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 293
Składniki
Z podanych składników zarobić ciasto i schować do lodówki na ok. 60 min. Następnie piec w temp. 180 stopni przez ok. 15 min. Śmietanę, mleko, cukier i żółtko połączyć. Na podpieczony spód poukładać połówki śliwek i zalać śmietanową polewą. Piec przez ok. 40 min.
Z białek i cukru przygotować bezę (dokładnie składniki z miksować) i przełożyć na śliwki. Piec jeszcze przez ok. 15 min. Całość piec jeszcze przez ok. 15 min.
Następnie ciasto wystudzić i pokroić na kawałki. Smacznego!