Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 171
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 83
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 329
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1470
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 171
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 83
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 329
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1470
Składniki
Przygotuj ciasto: wlej wodę do rondla, dodaj sól i masło. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 3-4 minuty. Wlej szybko przygotowaną przesianą mąkę i mieszaj ciasto szpatułką, aż zacznie odsuwać się za boki formy. Po lekkim ostygnięciu ciasta dodawać pojedynczo jajka i po każdym dobrze wymieszać. Jajka są różne, musisz spojrzeć na konsystencję. Zdarza się, że wystarczy 3,5 jajka. Ciasto powinno być kremowe. Ciasto przełożyć do woreczka do gotowania na blasze wyłożonej pergaminem, ułożyć kilka pasków o tej samej długości. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz przez 35 minut. Gdy ciastka ostygną, zrób małe dziurki na spodzie i wypełnij je kremem za pomocą woreczka cukierniczego z dyszą. Przygotuj krem: Wbij jajka do rondla, dodaj cukier i wszystko wymieszaj. Wlej mleko cienkim strumieniem, dodaj mąkę. I podpalić, gotować na małym ogniu. Gdy śmietana zgęstnieje, dodaj olej i gotuj, aż olej się rozpuści. Gotowy krem przełożyć do innego pojemnika i ostudzić.