Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser to pyszne smakowite babeczki.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Ciacto: Z białek ubić pianę dodając szczyptę soli, nasrępnie, nadal ubijając, wsypać cukier, żółtko i olej. Resztę składników dodawać powoli i mieszać drewnianą łyżką NIE UŻYWAĆ MIKSERA! Piec na złoty kolor w blaszce wyłożonej pergaminem.
Mleko z cukrem waniljowym zagotować. Żółtka za śmietaną ubić i wlać na gotujące się mleko. Całość gotować 20-40 min (zależnie od jakości śmietany) do momentu aż powstanie "serek". Powstały "serek" wylać na gęste sitko i odcedzić "serwatkę". Gdy dokładnie obcieknie i wystygnie zmiksować z margaryną i cukrem pudrem. Na koniec dodać alkohol - ilość i rodzaj zależnie