Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser to pyszne smakowite babeczki.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Ciacto: Z białek ubić pianę dodając szczyptę soli, nasrępnie, nadal ubijając, wsypać cukier, żółtko i olej. Resztę składników dodawać powoli i mieszać drewnianą łyżką NIE UŻYWAĆ MIKSERA! Piec na złoty kolor w blaszce wyłożonej pergaminem.
Mleko z cukrem waniljowym zagotować. Żółtka za śmietaną ubić i wlać na gotujące się mleko. Całość gotować 20-40 min (zależnie od jakości śmietany) do momentu aż powstanie "serek". Powstały "serek" wylać na gęste sitko i odcedzić "serwatkę". Gdy dokładnie obcieknie i wystygnie zmiksować z margaryną i cukrem pudrem. Na koniec dodać alkohol - ilość i rodzaj zależnie