Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, a za razem szybkie i smaczne placuszki z dodatkiem jabłka i cynamonu. Smakują pysznie. Są uwielbiane przez dużych i małych łasuchów.
miska, mikser, patelnia, łyżka,
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 145
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31328
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 421
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 145
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31328
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 421
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać, a następnie zmiksować. Dodać obrane i pokrojone w kostkę lub starte na tarce o grubych oczkach jabłka. Całość jeszcze raz wymieszać. Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy niewielkie placuszki. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem. Można też posypać cukrem cynamonowym. Smacznego.
Placuszki podczas pieczenia.
Po upieczeniu.
Gotowe do podania.