Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, a za razem szybkie i smaczne placuszki z dodatkiem jabłka i cynamonu. Smakują pysznie. Są uwielbiane przez dużych i małych łasuchów.
miska, mikser, patelnia, łyżka,
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113245
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 657
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1159
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 745
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113245
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 657
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1159
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 745
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać, a następnie zmiksować. Dodać obrane i pokrojone w kostkę lub starte na tarce o grubych oczkach jabłka. Całość jeszcze raz wymieszać. Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy niewielkie placuszki. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem. Można też posypać cukrem cynamonowym. Smacznego.
Placuszki podczas pieczenia.
Po upieczeniu.
Gotowe do podania.