Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cynamonowy jabłecznik"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1474
Polecam.
Odsłon: 258
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 71
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 262
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1474
Polecam.
Odsłon: 258
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 71
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 262
Składniki
Z umytych i osuszonych jabłek delikatnie wydrąż środki. Do każdego włóż po łyżce dżemu wiśniowego.
Blachę do ciasta wysmaruj tłuszczem. Ułóż w niej przygotowane owoce.
Jajka wbij do miski. Zasyp je cukrem i utrzyj, tak, by nie było grudek. Dodaj mąkę pszenną z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Wlej oliwę. Całość wymieszaj za pomocą miksera.
Gdy masa będzie gładka, zalej nią jabłka.
Wstaw naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz ciasto około 45 minut. Kiedy przestygnie, posyp je cukrem pudrem.Źródło: Kurier TV