Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cynamonowy jabłecznik"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38014
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 152
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9235
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38014
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 152
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9235
Składniki
Z umytych i osuszonych jabłek delikatnie wydrąż środki. Do każdego włóż po łyżce dżemu wiśniowego.
Blachę do ciasta wysmaruj tłuszczem. Ułóż w niej przygotowane owoce.
Jajka wbij do miski. Zasyp je cukrem i utrzyj, tak, by nie było grudek. Dodaj mąkę pszenną z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Wlej oliwę. Całość wymieszaj za pomocą miksera.
Gdy masa będzie gładka, zalej nią jabłka.
Wstaw naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz ciasto około 45 minut. Kiedy przestygnie, posyp je cukrem pudrem.Źródło: Kurier TV