Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne lizaki z ciasta na jeden kęs . Pokochają je każde i małe jak i duże łasuchy.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 976
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7119
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 192
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 976
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7119
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 192
Składniki
Ciasto cytrynowe kruszyny w dość drobno, następnie dodajemy roztopioną białą czekoladę oraz mascarpone . Mieszamy by uzyskać dość mokre ciasto .
Z gotowego ciasta formujemy około 20-25 g kulki do których wbijamy patyczki , końcówki zanurzamy w czekoladzie roztopionej w kąpieli wodnej (150 g). Gotowe coke popsy wkładamy na około godzinę do lodówki.
Po upływie tego czasu roztapiamy ponownie czekoladę i zanurzamy schłodzone cake popsy , delikatnie szczepując nadmiar czekolady. Polane czekolada odkładamy na papier do pieczenia , posypujemy starą skórka cytryny lub cukierkowymi dekoracjami , pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia .