Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta smakuje mi ogromnie, podobnie mojej rodzinie i znajomym. Jestem ciekawa czym Wam też posmakuje
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22060
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 94
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 373
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 100
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 155
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22060
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 94
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 373
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 100
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 155
Składniki
Naszykować formę na tartę i nasmarować ją olejem kokosowym. Piekarnik nastawić na 180 stopni. Wszystkie składniki na spód dokładnie wymieszać w misce. „Wylepić” nim formę na tartę i wstawić do nagrzanego piekarnika/ Piec około 10-12 minut. Czekoladę rozpuścić w małym garnuszku, dodać do niej miód i wanilię. Ostudzić. Mleko lub śmietankę kokosową wyjąć z lodówki, gęstą część wyjąć i przełożyć do garnuszka z rozpuszczoną czekoladą. Dokładnie wymieszać łyżką lub mikserem. Kiedy spód tarty ostygnie, wylać masę czekoladową , wyrównać łyżką i wstawić do zamrażarki na 2 godziny lub do lodówki na 5-6 godzin, aby masa czekoladowa zastygła. Na górę można położyć owoce np.truskawki,maliny,jagody itp. Tarta jest obłędna :) :)!!!!