Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowe torciki"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 65
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10355
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 120
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 65
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10355
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 120
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Składniki
Śmietanę wlej do garnka i stale mieszając, zagotuj. Żelatynę rozpuść w ciepłej wodzie i dodaj do śmietany. Do masy śmietanowej wrzuć kawałki czekolady, miąższ z wanilii i wlej ajerkoniak. Całość zmiksuj i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Masło utrzyj z cukrem, dodaj żółtka i ubij sztywną masę. Kakao, sodę i proszek do pieczenia wsyp do mąki. Połącz i ostrożnie wymieszaj z masą z żółtek. Foremki wysmaruj masłem i obsyp mąką.
Napełnij ciastem i wstaw do piekarnika. Piecz 25 minut w temp. 180 °C. Torciki wyjmij z foremek. Za pomocą noża wykrój z nich środek. Schłodzonym kremem wypełnij torciki.Źródło: Na żywo