Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowe torciki"
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2750
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 221
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 157
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2750
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 221
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 157
Składniki
Śmietanę wlej do garnka i stale mieszając, zagotuj. Żelatynę rozpuść w ciepłej wodzie i dodaj do śmietany. Do masy śmietanowej wrzuć kawałki czekolady, miąższ z wanilii i wlej ajerkoniak. Całość zmiksuj i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Masło utrzyj z cukrem, dodaj żółtka i ubij sztywną masę. Kakao, sodę i proszek do pieczenia wsyp do mąki. Połącz i ostrożnie wymieszaj z masą z żółtek. Foremki wysmaruj masłem i obsyp mąką.
Napełnij ciastem i wstaw do piekarnika. Piecz 25 minut w temp. 180 °C. Torciki wyjmij z foremek. Za pomocą noża wykrój z nich środek. Schłodzonym kremem wypełnij torciki.Źródło: Na żywo